Supă de fasole verde cu cârnați afumați


Nu știu cum vă organizați voi cu gătitul, dar eu marțea rămân întotdeauna fără mâncare gătită, așa că m-am gândit să vă dau o idee de o supă consistentă (nici nu vă mai trebuie altceva de mâncare :)), numai bună pentru o zi friguroasă. 

Negrese cu nucă


Cred că toată lumea a auzit de vestitele negrese. Mie mi-a făcut cu ochiul o rețetă de negrese cu nucă pe care am găsit-o în revista Secretele bucătăriei. Cu multă ciocolată și nucă tocată... ce mai ... o delicatesă!

Croque madame cu salată verde și castraveți murați



Toată lumea știe că micul dejun este un bun prilej de a începe ziua cu zâmbetul pe buze, alături de cei dragi și pentru a căpăta energia necesară unei zile pline la servici sau, de ce nu, pentru weekend.
Rețeta am preluat-o din revista Good Food și am adaptat-o la ce aveam prin frigider.

Iaurt cu gem din fructe de pădure



Ideea acestui mic dejun savuros și delicat am preluat-o și adaptat-o după o rețetă a lui Jamie Oliver.

Ingrediente:
• 1 iaurt gras
• 2 lingurițe de gem de afine
• 2 lingurițe de sirop de zmeură
• frunze de lămâiță sau mentă

Iaurtul se prepară în câteva secunde și merită toate laudele. Este savuros, delicios și ușor.
Se toarnă într-un pahar sau bol 200 g de iaurt, peste care se pune gemul de afine și siropul de zmeură. Se savurează dimineața alături de un croissant. Frunzele de lămâiță nu sunt doar de decor. Încercați să luați o linguriță de iaurt cu aromele de afine și zmeură împreună cu frunza de lămâiță! Gustul se schimbă imediat, devenind răcoritor și proaspăt. O delicatesă!
Să aveți poftă bună!!