Brioșe cu ciocolată și nuci


Cum îți poți petrece duminica dimineața în timp ce afară ninge viscolit (deci nici o șansă de ieșit afară că brrr... îți îngheață nasul:))? Vă spun ce am făcut eu, dacă nu era evident :))... am copt brioșe cu ciocolată și nuci! Delicioase și ți se topesc în gură!!!


Ingrediente pentru 16 bucăți:
• 130 g unt topit și răcit
• 250 g făină
• 3 ouă
• 100 g zahăr
• 1 plic praf de copt
• 130 ml lapte călduț
• zahăr vanilat
• coajă rasă de lămâie 
• miez de nucă (aprox o mână)
• un praf de sare
• câteva bucățele de ciocolată mărunțită

Ouăle împreună cu zahărul și praful de sare le-am mixat până și-au dublat volumul, peste care am turnat încet untul și laptele, amestecând continuu. Separat făina am cernut-o cu praful de copt, apoi am adăugat zahărul vanilat și coaja rasă de lămâie. 
Următorul pas a fost să amestec ingredientele solide cu cele lichide până se omogenizează. Am adăugat la final nuca și ciocolata mărunțite.
Cu o linguriță am umplut pe trei sferturi hârtiuțele de brioșe așezate în  tava de muffins (achiziție recentă :))) și le-am dat la cuptor la 180 grade pentru 15-20 minute, până s-au rumenit ușor.
Le-am pudrat cu zahăr vanilat și le savurăm cu o ceașcă de ceai sau de cafea.
Să aveți poftă bună!!

6 comentarii: