Budincă de orez cu stafide

Datorită programului prelungit de azi nu am apucat să fac de papa :((, aşa că postez o reţetă din aşa numita categorie "mâncare pentru sufleţel", adică o minunată budincă de orez.


Să vă explic. Se foloseşte cam 250-300 g orez fiert în multă apă (fiert cam 10 minute) şi scurs, 2 gălbenuşuri, 100 g zahăr, un plic de zahăr vanilat, o mână de stafide, un praf de nucşoară, scorţişoară şi, binenţeles, 1/2 l lapte.


 

Laptele se pune la fiert cu zahărul şi zahărul vanilat. Se amestecă gălbenuşurile cu puţin  lapte cald, apoi se toarnă orezul şi gălbenuşurile peste lapte şi  se pune înapoi la fiert pe foc mic.

 

Se mai lasă pe foc până orezul mai absoarbe din lapte (dar nu de tot că mai absoarbe şi după ce îl puneţi în cupe!), se amestecă cu stafidele (înmuiate în prealabil în apă caldă), nucşoara şi scoţişoara.
Budinca se serveşte în cupe sau boluri, presărată cu un praf de scorţişoară.


Să aveţi poftă bună!! 

2 comentarii:

  1. :)Azi am facut si noi ....pentru IUliu....fff bun!!!!!!!!!!:)te pupam!!!!!!!!:)Feli

    RăspundețiȘtergere