Supă cremă de broccoli


Revigoraţi-vă cu o supă cremă de broccoli! Reţeta, pe care am găsit-o în revista Good Food,  am adaptat-o puţin la ce aveam prin casă.
Ingrediente:
1 cub mic de unt 
• 2 linguri ulei de măsline
• un sfert de ţelină
• 1 ceapă tocată 
• 3 ceşti de apă sau supă de legume 
• 8 bucheţele de broccoli
• 1 linguriţă de făină
• piper negru, nucşoară, chimen măcinat
• 1 lingură de smântână 

Se topeşte untul împreună cu o lingură de ulei de măsline. Ceapa şi ţelina se călesc puţin, până devin moi, apoi se adaugă broccoli, apa (supa) şi se lasă la foc mic până fierb legumele.
Acestea se mixează bine cu blenderul şi se adaugă din zeama în care au fiert până supa are consistenţa unei smântâni groase.
Separat, într-o oală mică se căleşte linguriţa de făină în ulei de măsline, se adaugă smântâna şi o ceaşcă de zeamă în care au fiert legumele, apoi se adaugă puţin câte puţin în supa cremă până se ajunge la consistenţa dorită (mie îmi place mai lichidă).
Se asezonează cu sare, piper, puţină nucşoară şi chimen măcinat (după gust). Se serveşte cu crutoane tăiate din pâine prăjită unsă cu unt amestecat cu usturoi şi pătrunjel.
Să aveţi poftă bună!! 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu