Prăjitură cu foi cu miere de albine


E una din prăjiturile mele preferate, fie că e cumpărată sau făcută în casă.E foarte ușor de făcut, deci v-o recomand cu drag.

Ingrediente:
• foi cu miere de albine (eu le-am cumpărat)
• cremă de tort cu gust de vanilie
• zahăr pudră vanilat
• 100 g margarină
• coajă de lămâie
• un borcan de gem de caise (se poate pune magiun sau gem de gutui, oricum un gem un pic acrișor)





Se face crema conform indicațiilor de pe pachet, apoi se încorporează margarina în cremă, cu ajutorul mixerului (puțin câte puțin) și coaja de lămâie, până obținem o cremă fină și pufoasă (pozele cu crema nu mi-au ieșit bine și nu le pot posta).
Pentru asamblarea prăjiturii, punem pe un platou prima foaie de prăjitură (în pachet sunt 4 foi), întindem un strat de cremă, apoi a doua foaie, gemul de caise, a treia foaie, iar cremă....



și la final foaia numărul patru (am învățat să număr :)). 


Prăjitura nu se poate păpa imediat, crema fiind destul de moale. Se lasă la rece câteva ore sau peste noapte, se taie mai întâi marginile și apoi se presară zahărul pudră. E delicioasă cu o cafea alături!


Să aveți poftă bună!! 






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu