Negrese cu nucă


Cred că toată lumea a auzit de vestitele negrese. Mie mi-a făcut cu ochiul o rețetă de negrese cu nucă pe care am găsit-o în revista Secretele bucătăriei. Cu multă ciocolată și nucă tocată... ce mai ... o delicatesă!


Avem nevoie de :
• 140 g făină
• 1/2 linguriță de praf de copt
• 1/4 linguriță de sare
• 150 g ciocolată amăruie
• 130 g unt sau margarină
• 175 g zahăr
• 1 plic de zahăr vanilat
• 3 ouă 
• 150 g nucă tocată


Am pregătit ingredientele să-mi fie la îndemână, am tocat nucile, ciocolata am rupt-o în bucăți și împreună cu untul tăiat bucăți le-am pus să se topească pe bain-marie.


Ciocolata topită se lasă să se răcorească.


Într-un castron am amestecat făina cu praful de copt și le-am lăsat deoparte. În ciocolata răcită am amestecat zahărul tos și cel vanilat, apoi am adăugat ouăle unul câte unul, amestecând bine după fiecare până se omogenizează compoziția.
Deasupra am adaugat amestecul de făină și praf de copt și am amestecat încet, astfel încât să ia naștere un aluat omogen destul de dens. În final se adaugă nucile.
Aluatul l-am turnat într-o tavă unsă cu unt (20x30 cm), l-am nivelat și l-am copt la 180 grade Celsius timp de 25 minute.


Și cum ciocolata se potrivește de minune cu vișinele, am păpat negresele cu topping de dulceață de vișine. Delicios!!!
Să aveți poftă bună!!

2 comentarii:

  1. Multumesc! Eu sunt fan ciocolata si mi-a facut cu ochiul reteta aceasta de mult!

    RăspundețiȘtergere