Brioșe cu gem


Cu ceva timp în urmă am găsit de cumpărat forme de brioșe din hârtie de copt pe care scrie că nu necesită folosirea tăvii speciale cu forme. Încântată de achiziția mea, m-am apucat să fac brioșe cu gem (de mult visam să le fac dar neavând tavă specială mă lăsam păgubașă :)).

Ingrediente pentru 21 bucăți:
• 300 g făină
• 150 g zahăr
• 200 ml smântână sau iaurt
• 2 ouă
• 1 praf de copt
• 100 ml ulei 
• esență de vanilie
• un praf de sare 
 


Și fiindcă sunt brioșe cu gem, eu am folosit gem de afine și de căpșuni.


Am amestecat ingredientele până am obținut un aluat un pic mai consistent decât cel pentru pandișpan (nu curge, dar poate fi luat cu lingurița).
La acest moment mie mi s-a părut că este prea gros aluatul și am adăugat 2 linguri de apă, dar cred că nu era necesar.
Am pus cu ajutorul unei lingurițe aluat în formele de hârtie (până la jumătatea fiecărei forme)... 


apoi am pus câte o linguriță de gem în mijloc...


și am completat cu aluat până la 2/3 din fiecare formă. Le-am dat la cuptor la 180 grade pentru 20-30 minute. Proaspăt scoase din cuptor ... :))


Cât sunt încă calde le-am uns cu miere și am presărat ornamente colorate, de ciocolată și nucă de cocos. 

Și acum să vă spun greșelile mele pentru a nu le repeta și voi:
- din cele 21 brioșe cam jumătate au dat pe dinafară în timpul coacerii, de aceea cred că trebuie puse câte două forme de hârtie, una în cealaltă, pentru a susține mai bine aluatul; 
 - încercați să apropiați brioșele una de cealaltă în tavă, de asemenea, pentru a se susține reciproc;
- chiar dacă aluatul este mai consistent, nu adăugați apă.

Acestea fiind spuse, vă doresc poftă bună la brioșe!! 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu