Ardei umpluţi cu carne de porc


Aceasta e reţeta făcută în weekend, nouă ne place foarte mult, dar din păcate o fac destul de rar (mi-am promis să schimb situaţia :)) .
De data asta am folosit ardei congelaţi pe care îi folosesc la câteva minute după ce îi scot din congelator pentru a-i putea umple mai uşor.

Ingrediente pentru umplut:
- 6 ardei 
- 300 g carne tocată
- un albuş de ou
- ceapă verde  
- 2 linguri de orez spălat şi scurs 
- pătrunjel verde şi mărar
- sare, piper 

Ingrediente pentru sos:
- 2 cepe
- 1 ardei  
- ceapă verde (opţional) 
- roşii sau bulion
- 2 căţei de usturoi 
- verdeaţă tocată (aceleaşi de mai sus)
- sare, piper 

Carnea se amestecă cu orezul, albuşul de ou, sarea, piperul şi verdeaţa tocată. Se umplu ardeii. Dacă vă rămâne amestec de carne şi nu mai aveţi ardei de umplut nu este nici o problemă, modelaţi chifteluţe din carnea rămasă şi îi puneţi pe lângă ardei.
Cepele şi usturoiul se toacă mărunt împreună cu ardeiul. Într-un vas pentru cuptor se toarnă un pic de ulei, apoi cepele şi restul zarzavatului, se aşează ardeii umpluţi şi se toarnă apă (dacă aţi folosit roşii) sau bulion. Se sărează şi se piperează după preferinţă.

 
 

Se dă la cuptor pentru 1-1,5 ore (din când în când întoarceţi ardeii să se coacă pe toate părţile). Se servesc cu smântănă.


Să aveţi poftă bună!! 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu