Paste bolognese

Nu cred că trebuie să vă mai spun că suntem fani paste :)). Meniul de azi... paste bolognese!!
 

Ingrediente:
• 500g carne tocată mixtă
• 2 cepe medii 
• 2-3 căței de usturoi (rețeta originală nu are în compoziție usturoi, dar să nu fim foarte conservatori :))
• o conservă de roșii întregi
• oregano, busuioc și cimbru 


Se încinge un pic de ulei într-o tigaie înaltă sau o cratiță, se călește ceapa tocată până devine lucioasă, se adaugă usturoiul tăiat felii și carnea. Lăsaţi pe foc până se rumeneşte carnea (se amestecă din când în când pentru a o mărunți).
Se toarnă conserva de roşii (în prealabil am zdrobit cu furculiţa roşiile), se adaugă o cană de apă şi se lasă la fiert aproximativ o oră (în reţetă menţionau 2 ore de fiert la foc mic cu 3 căni apă, dar ne era prea foame să mai aşteptăm). 
Pastele se fierb şi se strecoară. Când sosul este gata se adaugă mirodeniile, se sărează şi se piperează. Se serveşte cu parmezan ras presărat deasupra.


Să aveţi poftă bună!! 
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu