Chiftele de dovlecei


Ieri am făcut chiftele de dovlecei. Crocante în exterior, moi la mijloc, ce să o mai lungesc... delicioase!

Avem nevoie de:
• 2 dovlecei mai măricei
• 1 linguriță de vegeta
• 3 căței de usturoi
• 1 lingură cu vârf de făină
• 2 felii de pâine de o zi
• 1 ou
• pătrunjel verde tocat
• sare și piper 


Am luat 2 dovlecei mai măricei, i-am curățat de coajă și de sâmburi și i-am tăiat bucăți. Între timp am pus o oală cu apă și un pic de vegeta să fiarbă. Când apa a început să clocotească, am pus bucățile de dovlecei la fiert pentru 15 minute.
I-am strecurat bine, apoi i-am pasat cu furculița și iar i-am strecurat că... de.. sunt tare zemoși :)).
Într-un vas am pus dovleceii pasați, făina, feliile de pâine înmuiate în apă caldă și stoarse bine, usturoiul pasat, oul, pătrunjelul tocat, sare și piper. Am amestecat bine și cu lingură am pus chifeluțele la prăjit în ulei încins.
Le-am păpat cu salată de roșii și castraveți.
Să aveți poftă bună!! 

2 comentarii:

  1. vai ce-mi faci..., ma duc sa ma apuc de gatit.:)

    RăspundețiȘtergere
  2. Eeee...nu o sa-ti para rau!! Sunt deliciosi!

    RăspundețiȘtergere