Cartofi Anna

Reţeta am găsit-o în The Australian Women's Weekly, o revistă cu d'ale gătitului pe care am primit-o cu împrumut şi de care m-am bucurat mai mult decât dacă m-aş fi întâlnit cu Moş Crăciun în persoană :)).
  

Denumirea reţetei, conform revistei, se datorează bucătarului francez Adolphe Dugléré, care la sfârşitul anilor 1800, a dedicat-o unei curtezane pe nume Anna Deslions. 
Este foarte simplă şi gustoasă.
Aveţi nevoie de: 

- 1,2 kg cartofi decojiţi
- 100 g unt topit 

Se încălzeşte cuptorul la temperatură mare. Cu ajutorul unui cuţit ascuţit se taie cartofii felii subţiri pe care îi aşezăm în formă de rozetă, straturi, straturi într-un vas uns cu puţin ulei. După fiecare strat se ung feliile de cartofi cu unt topit şi se sărează.

 
 
 
Se acoperă vasul cu folie de aluminiu şi se coace la foc mare timp de 20 minute, apoi se înlătură folia, se reduce intensitatea focului la nivel potrivit şi se mai coace cam 30 minute până se rumenesc frumos cartofii.
Dacă nu vă grăbiţi ca noi (ne era foame şi miroseau foarte frumos cartofii), după ce se răcesc cartofii se pot tăia felii frumoase. Se poate servi ca atare sau ca şi garnitură.

   
 
Să aveţi poftă bună!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu