Iahnie de fasole

Îmi era dor de tradiţionala şi "păcătoasa" iahnie de fasole, aşa că m-am conformat şi am găti-o ieri. 


Am început prin a pune la înmuiat fasolea cu o seară înainte. Am cumpărat o conservă de roşii, am tocat o ceapă mare roşie, 2 căţei de usturoi şi le-am aşezat frumos pentru poză împreună cu 3 frunze de dafin şi nişte cimbru.

 
 

Fasolea am pus-o la fiert în apă rece. Cum dă în clocot se trage de pe foc şi se schimbă apa pentru a reduce din efectul nedorit ale boabelor :)). Se mai repetă o dată acest "ritual", apoi se lasă să fiarbă liniştită.
Când este aproape gata, separat într-un vas se căleşte ceapa şi usturoiul, se adaugă un pic de boia dulce, roşiile pasate, fasolea, cimbrul şi frunzele de dafin.
Se lasă să fiarbă până fasolea e gata, se sărează, piperează şi se mai adaugă un pic de cimbru (dacă vă place).
Se serveşte cu murături şi pâine de secară. Yammy!!


Să aveţi poftă bună!! 
 

Un comentariu:

  1. :)Merci!...e f gustoasa!....eu am prajit si niste jambon:)

    RăspundețiȘtergere