Spaghetti carbonara

Azi a fost "very busy day" aşa că nu vă supăraţi dar postez o reţetă făcută la începutul săptămânii. E printre preferatele lui Vasi, amândoi fiind mari amatori de paste.


Deci toată problema la aceste paste este că trebuie să le mănânci imediat după preparare altfel pastele vor absorbi tot sosul, devenind seci.
Lista de ingrediente este tare scurtă (pentru 3-4 porţii): spaghete, smântână pentru gătit, kaizer tăiat bucăţele sau feliuţe, după cum vă place, 2 gălbenuşuri şi parmezan (eu am avut brânză pentru paste de la Napolact). 



Se fierb pastele în apă cu sare conform indicaţiilor de pe ambalaj (nu puneţi sare în apă de la început, deoarece întârzie fierberea apei).
Când pastele sunt aproape gata, se căleşte kaizerul într-un pic de ulei de măsline şi se adaugă smântâna amestecată cu cele 2 gălbenuşuri. Se pun cam 2-3 linguri de parmezan şi se amestecă încet (maxim 1 minut). La acest moment pastele ar trebui să fie fierte şi scurse.
Se adaugă pastele fierbinţi în sos, se amestecă încet, se sărează şi piperează.  
Se servesc presărate cu extra parmezan....mmm super!


Să aveţi poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu