Musaca de cartofi



Pentru zile de sărbătoare sau de weekend, ca să vă răsfățați gustul și simțurile, vă propun o musaca de cartofi. Gătită cu multe legume și la final servită cu smântână este un deliciu!!!

Avem nevoie de:
• 500 g carne tocată
• 500 g cartofi curățați de coajă și tăiați felii groase
• 1 ceapă
• 1 ardei verde
• 3 roșii
• cimbru uscat
• frunze de pătrunjel, busuioc și rozmarin proaspete
• sare, piper 


Pentru început, prăjim  puțin feliile de cartofi în puțin ulei, doar cât să se înmoaie și le scoatem pe hârtie absorbantă.


Separat, călim carnea tocată împreună cu ceapa și ardeiul tocate, presărăm peste ele cimbrul uscat, sare și piper ...


... apoi, într-un vas rezistent uns cu unt asamblăm musacaua. Astfel, punem un strat de cartofi presărat cu verdeață, sare și piper...


... peste care punem carnea și legumele călite, iar la final alt strat de cartofi. Două roșii le tăiem bucățele și le punem peste musaca, iar ultima roșie o feliem și ornăm cu ea mâncarea. Presărăm și restul de verdeață, apoi turnăm puțină apă și o dăm la cuptor aproximativ o jumătate de oră.


Rezultatul este delicios și vi-l recomand cu tot dragul, alături de o salată de varză!


Să aveți poftă bună!! 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu