Paste cu chiftele din cârnați


În congelator meu așteptau cuminți niște cârnați proaspeți făcuți de sora mea și pe care i-am păstrat pentru o rețetă care mi-a făcut cu ochiul cam de multișor. 

Să recapitulez ingredientele:
• cârnați proaspeți
• o ceapă albă
• o conservă de roșii
• usturoi
• busuioc proaspăt
• o linguriță de zahăr 
• ulei de măsline
• sare, piper 



Ceapa, usturoiul și busuiocul le-am tocat, apoi am scos carnea din membrană puțin câte puțin și din ea am format chiftelele. Nu e nevoie să adăugăți nimic în carne, fiind deja condimentată.


Am încins într-o oală uleiul, am călit chiftele pe toate părțile până s-au rumenit frumos, am adăugat legumele și puțin busuioc tocat...


... apoi am turnat roșiile din conservă și le-am lăsat să fiarbă la foc mic cam o jumătate de oră (pe gustate). La final am adăugat restul de busuioc tocat, lingurița de zahăr și am sărat și piperat sosul.
Pastele le-am fiert  și le-am amestecat cu sosul. Au fost delicioase!!


Să aveți poftă bună!! 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu