Pulpe de pui cu găluște


Cum în weekend am grătarit cu dragii noștri fini și finuți, nu am gătit nimic. Acum am pus oala minune cu o pulpă de curcan. Până fierbe carnea am să vă fac poftă cu  o rețetă făcută înainte de sărbători și pe care nu am apucat să o postez. Super simplă și gustoasă :)).
Avem nevoie de:
• 4 pulpe de pui
• 1 ceapă albă
• 2 cepe verzi
• 3 căței de usturoi
• 150 ml vin alb sec
• roșii din conservă
• rozmarin și oregano
• mărar verde


Pulpele se spală, se șterg cu un prosop de hârtie și se prăjesc în ulei, apoi se adaugă cepele și usturoiul tocate...


și se stinge cu vin.


Se adaugă apă până acoperă pulpele și se lasă la fiert. Până fierbe carnea, dintr-un ou, 2 linguri de făină, oregano și mărar verde tocat se face amestecul pentru găluști...


care, cu ajutorul a două lingurițe, se formează și se pun la fiert alături de carne. 
Când sunt aproape gata pulpele, se adaugă roșiile din conservă și se mai lasă să dea câteva clocote. Condimentăm cu sare, piper, rozmarin tocat și oregano.


Să aveți poftă bună!!

2 comentarii:

  1. reteta este foarte buna pentru un craciun potrivit si fericit.

    RăspundețiȘtergere
  2. Ai dreptate! E delicioasa si versatila!

    RăspundețiȘtergere