Ciorbă ţărănească cu carne de porc


În weekend am făcut o ciorbă ţărănească ca la mama ei :)) păpată de noi cu smântână şi ardei iute murat. Nu cred că mai trebuie să adaug ceva!

Avem nevoie de:
• o bucată de pulpă de porc 
• varză murată sau proaspătă tocată
• fasole verde 
• mazăre verde (eu le-am pus congelate pe amândouă)
• 3 morcovi
• ţelină
• o ceapă tocată
• 3 cartofi
• 2 linguri de orez spălat şi scurs
• bulion, boia
• leuştean şi tarhon



Carnea se căleşte pe toate părţile împreună cu morcovii, ceapa şi ţelina, se adaugă apă şi se lasă la fiert. Se spumează de câte ori este nevoie, apoi se adaugă fasolea, mazarea şi varza murată.
Când toate au fiert, curăţăm şi tăiem în bucăţi cartofii şi îi adăugăm împreună cu orezul în ciorbă. Lăsăm să fiarbă la foc mic în continuare.
La final în 2 linguri de ulei se prăjeşte puţin boiaua (doar cât să se accentueze culoarea), se toarnă bulionul, un pic de apă şi apoi răsturnăm amestecul peste ciorbă.
Se presară leuştean, tarhon, sare, piper şi se acreşte cu zeamă de ardei iute. E nemaipomenită!!
Să aveţi poftă bună!! 




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu