Supă cu paste din orez şi ghimbir

Fiindcă azi am avut program încărcat, postez o reţetă de supă făcută zilele trecute. Şi de data asta m-a inspirat Adi Hadean, doar că am adaptat-o la ceea ce am găsit prin casă la acel moment.

Astfel, am folosit:
  • un piept de pui
  • 2-3 morcovi
  • câteva bucăţele de ţelină şi ardei congelaţi
  • o bucată de ghimbir curăţat
  • 2 căţei de usturoi
  • 2 cepe mici
  • paste din orez



Se pune la fiert în apă rece pieptul de pui şi se spumează de câte ori este nevoie în timpul fierberii.

Când carnea este aproape gata se adaugă legumele întregi sau înjumătăţite.

Carnea şi legumele fierte se scot din supă (ardeii, ceapa şi usturoiul nu le-am păstrat) şi se taie beţişoare subţiri (pentru aspect), iar zeama acesteia se strecoară.

Supa se pune din nou pe foc, iar când fierbe se adaugă pastele din orez (acestea fierb cam în 2-3 minute). Se adaugă la final legumele tăiate şi carnea, se sărează şi piperează după gust.


La servire se rade peste supă ghimbir proaspăt pentru un plus de gust. Este foarte bună şi se poate transforma într-o supă de post dacă nu folosiţi pieptul de pui, mai ales că pastele din orez nu conţin ouă.

Să aveţi poftă bună!

Mic dejun în lipsă de pâine

Dacă tot nu am pâine şi mi-e foame m-am gândit la nişte paste cu brânză simple şi foarte gustoase.

Aşa că am luat pastele, le-am fiert, strecurat şi amestecat cu brânză de oaie şi un pic de telemea (de care am în momentul acesta în frigider) şi un ou.


Am încins cuptorul şi le-am lăsat cam 10 minute la foc potrivit. Rezultatul - delicios :)



Să aveţi poftă bună! 

Salata cu kaiser şi roşii

Ieri am "evadat" un pic din Cluj, aşa că nu am postat nimic. Dar azi îmi iau revanşa şi vă propun o salată foarte uşor de făcut. Nu este invenţia mea, dar am pregătit-o de multe ori şi v-o recomand.

Ca ingrediente am folosit salata verde, spanac (foarte bun în salate), ridichi (opţional, deşi am văzut şi acum în piaţă), roşii, pastă de brânză cu verdeţuri, o bucată de kaiser şi o baghetă de pâine albă :)).

 Bagheta se taie felii şi se prăjesc un pic fie la cuptor, fie în prăjitorul de pâine (să nu setaţi temperatură înaltă deoarece se ard foarte repede). Puteţi să stopiţi feliile de baghetă cu un pic de ulei de măsline înainte de a le prăji în cuptor.

Kaiserul de taie în bucăţi şi se prăjeşte într-o tigaie cu un pic de ulei. Salata şi spanacul se spală şi se rup fâşii.

Feliile de baghetă prăjite se ung cu pasta de brânză şi se "ornează" cu câte o felie de roşie.


Pe un platou se aşează salata şi spanacul şi doar înainte de servire se sărează şi se piperează, se amestecă cu kaiserul şi "sosul" format din tigaie (de ...nu am spus că e bun pentru colesterol) şi cu felii de roşii, ridichi. Rezultatul :) 





Să aveţi poftă bună! 
 

Din categoria ziceri celebre

Mi-a placut un citat din cartea lui Robert T. Kiyosaki "Tata bogat tata sarac" si anume:

"Fa ceea ce iti spune sufletul ca e bine - pentru ca oricum vei fi criticat. Vei fi condamnat de ceilalti si daca faci ceva si daca nu faci" (Eleanor Roosevelt)


Porc cu ierburi aromate

Am prins curaj si va ofer prima reteta postata. M-a inspirat o reteta a lui Adi Hadean.  Vasi, "cobaiul meu" :) in ale bucatariei va testa mai tarziu aceasta reteta.
Ca sa revenim, am avut urmatoarele ingrediente:

- una bucata cotlet porc (ecologic, hranit si dragalit de socrul meu)
- plante aromate (eu am pus chimen, piper negru, o foaie de dafin, cimbru, piper rosu, rozmarin crescut in ghiveci pe balcon)
- o ceapa rosie de apa
- doi catei de usturoi
- vin rosu 



Am facut o marinata din plantele aromate si un pic de ulei.



Am uns carnea cu marinata, am turnat un pic de vin si am lasat-o cam o ora (pana am facut orezul si supa).


 Carnea am prajit-o putin si am adaugat  ceapa taiata grosier si usturoiul. Am turnat marinata si un pic de apa, am adaugat un praf de boia de ardei. Dupa toate acestea a venit randul cuptorului sa preia "minunatia".


 Din cand in cand am scos de la cuptor "minunatia" si am stropit-o cu sosul format.


La final am pus si niste cartofi curatati si taiati cubulete, sa nu fie carnea prea singura in farfurie. La final arata spectaculos, dupa "umila" si "modesta" mea parere :)).


Sa aveti pofta buna!! 

Bine v-am gasit!

Incep azi aventura unui blog culinar. Ma simt ca intr-un carusel. Dar asta e, pentru toate este un inceput. Oricum urati-mi bafta si multumesc ca ma primiti printre voi.