Porc cu ierburi aromate

Am prins curaj si va ofer prima reteta postata. M-a inspirat o reteta a lui Adi Hadean.  Vasi, "cobaiul meu" :) in ale bucatariei va testa mai tarziu aceasta reteta.
Ca sa revenim, am avut urmatoarele ingrediente:

- una bucata cotlet porc (ecologic, hranit si dragalit de socrul meu)
- plante aromate (eu am pus chimen, piper negru, o foaie de dafin, cimbru, piper rosu, rozmarin crescut in ghiveci pe balcon)
- o ceapa rosie de apa
- doi catei de usturoi
- vin rosu 



Am facut o marinata din plantele aromate si un pic de ulei.



Am uns carnea cu marinata, am turnat un pic de vin si am lasat-o cam o ora (pana am facut orezul si supa).


 Carnea am prajit-o putin si am adaugat  ceapa taiata grosier si usturoiul. Am turnat marinata si un pic de apa, am adaugat un praf de boia de ardei. Dupa toate acestea a venit randul cuptorului sa preia "minunatia".


 Din cand in cand am scos de la cuptor "minunatia" si am stropit-o cu sosul format.


La final am pus si niste cartofi curatati si taiati cubulete, sa nu fie carnea prea singura in farfurie. La final arata spectaculos, dupa "umila" si "modesta" mea parere :)).


Sa aveti pofta buna!! 

Un comentariu: