Ciorbă de salată cu afumătură

Mai nou îmi place foarte mult salata verde, deci până la o ciorbă bună cu un pic de afumătură  a fost doar un pas.
Deci să purcedem la treabă. Am luat nişte kaiser,  vreo 2 căţei de usturoi, o ceapă şi, binenţeles "vedetele", două căpăţâni de salată verde şi le-am tocat. 
 

Am călit într-un pic de ulei  kaiserul, ceapa şi usturoiul, am turnat apă peste ele şi le-am lăsat să fiarbă un pic.
Am adăugat salata şi nişte orez spălat (opţional, dar aşa m-am învăţat de la mama mea :)). 

 


Într-un bol se amestecă 3 linguri de smântână cu  2 gălbenuşuri, iar albuşurile se prăjesc în puţin ulei.


 

Când salata şi orezul au fiert, se trage deoparte ciorba şi se amestecă smântâna cu gălbenuşurile de ou cu câte un polonic de supă. Se toarnă "amestecătura" înapoi în oală, se adaugă şi "papara" de albuşuri tăiată în felii, se sărează, piperează şi se presară mărar (opţional). 
A, era să uit - şi 1-2 căţei de usturoi tocaţi.


Să aveţi poftă bună!
 




 

5 comentarii:

  1. esti f. buna la casa omului .despi

    RăspundețiȘtergere
  2. esti buna la casa omului.despi

    RăspundețiȘtergere
  3. :)wau...eu zic sa iti deschizi...ceva..."restaurant"...macar ptr prieteni:)...dam ceva...ca merita:)

    Te pupam.FEli

    RăspundețiȘtergere
  4. Si eu acum pregatesc. Sa vedem ce iese. Yummy :)

    RăspundețiȘtergere