Cotlet de porc pe varză

După cum vă spuneam,  azi dimineaţa am dat iama în pivniţa mamei şi am luat o bunătate de varză murată cu gândul de a o găti cu cotlet de porc. 


Aşa că am tăiat varza fideluţă (cu care am făcut şi sandwiciul ), am luat vreo 3 cepe şi 2 căţei de usturoi şi le-am tocat. Carnea am tăiat-o felii şi am condimentat-o cu sare, piper şi cimbru uscat. Am uitat să precizez că am luat şi o bucată de kaizer din care am tăiat vreo 3 felii (pentru un pic de gust afumat).

 

Carnea se prăjeşte într-un pic de ulei, apoi se scoate pe o farfurie. În acelaşi ulei se căleşte ceapa, usturoiul şi  ardei  tocat de la congelator. Se presară un pic de boia dulce de ardei, se pune varza, cam o jumătate de sticlă de bulion şi apă (să nu acopere varza). Se aşează bucăţile de carne şi kaizer şi peste acestea nişte felii de roşii. Se presară din belşug cimbru uscat. Se acoperă cratiţa cu un capac şi dă la cuptor  pentru aproximativ o oră (scuze, dar am uitat să cronometrez, dar totdeauna funcţionează metoda încercatului :)).


Când varza e fiartă se ia capacul şi se mai dă la cuptor pentru o jumătate de oră.



Să aveţi poftă bună!!  

Un comentariu: