Dovlecei cu ardei iute şi lămâie

E vineri, e Postul Crăciunului aşa că m-am gândit să postez o reţetă preluată din cartea lui Jamie Oliver - Să gătim cu Jamie. Este o reţetă de post sau nu neapărat, dar este uşoară şi gustoasă.

Aveţi nevoie de:
  • 4 dovlecei mici
  • 2 căţei de usturoi curăţaţi şi feliaţi
  • sare, piper
  • zeama de la ½ de lămâie
  • ulei de măsline
  • un cub mic de unt sau margarină
  • ardei iute roşu (eu am pus uscat)

Dovleceii se spală (sunt mai aspectoşi dacă le lăsaţi coaja), se şterg cu un prosop şi de taie felii subţiri (cam 5 mm grosime). Se încinge uleiul de măsline într-o tigaie şi se sotează feliile de dovlecei cam 2-3 minute împreună cu usturoiul şi ardeiul iute, amestecând din când în când, până încep să se rumenească (eu am mers pe calea testatului, adică am gustat câte o felie).

Se condimentează cu sare şi piper, se adaugă zeama de lămâie şi cubul de unt(margarină) şi mai prăjiţi cam 2 minute (la fel, eu am ales gustatul). Când s-a evaporat zeama de lămâie sunt gata pentru servit.



Să aveţi poftă bună!

Un comentariu: