Grătar de porc cu sfeclă roşie coaptă

Sunt un fan declarat al sfeclei roşii şi mai ales al celei coapte. Aveam în cămară 5 sfecle potrivite ca mărime pe care le-am pus într-o tavă la cuptor încins pentru aproximativ 2 ore (când furculiţa intră fără probleme în sfeclă, aceasta este gata).


Astfel, o bucată de sfeclă coaptă am curăţat-o de coajă şi am tăiat-o felii subţiri. Am pregătit o marinată dintr-un pic de vin alb, cu o jumătate de linguriţă de zahăr, cimbru uscat şi un pic de ulei. Aceasta se toarnă peste feliile de sfeclă şi se lasă cam o oră la frigider (să se pătrundă aromele).




Între timp am pregătit grătarele de porc. Le-am bătut (dacă puneţi o folie alimentară peste bucata de carne nu mai „sar” peste tot bucăţele de carne), sărat şi piperat şi le-am pus pe grătarul încins (cam 2 minute pe fiecare parte).








Am încercat să fac şi nişte felii de telemea la grătar, dar s-au cam topit. În schimb după ce s-au răcit le-am tăiat felii şi trebuie să recunosc că gustul m-a surprins plăcut.


Şi finalul...


Bun şi gustos. 
Să aveţi poftă bună! 

3 comentarii: