Prăjitură pentru cafea

Această prăjitură am făcut-o pentru Crăciun, dar se pretează la fel de bine şi pentru weekend sau o zi din timpul săptămânii acompaniată de o ceaşcă de cafea :)). Se face foarte uşor şi este delicioasă datorită combinaţiei de nucă cu zahăr şi scoţişoară.


Pentru ingredientele lichide folosim 100 g unt, 200 g zahăr, 1 linguriţă esenţă de vanilie şi 2 ouă. Acestea se amestecă cu telul şi se adaugă 200 g smântănă groasă.

 

Pentru ingredientele solide se amestecă 400 g făină cu o linguriţă şi jumătate de praf de copt şi un praf de sare.
Se toarnă ingredientele lichide peste cele solide şi se obţine un aluat lipicios şi destul de moale.
Pentru topping se amestecă 200 g zahăr, 1 linguriţă de scorţişoară, un bol de nucă tăiată mare, 1 lingură de făină şi cam 50 g unt topit. 

 
 

Într-o tavă unsă şi tapetată cu făină se toarnă jumătate de aluat şi se întinde cu o paletă, se pune jumătate din topping, apoi cealaltă jumătate de aluat şi în final, restul de topping (aluatul fiind lipicios se întinde destul de greu, la fel şi toppingul, dar nu vă descurajaţi  - rezultatul merită!!!).


Se coace la cuptorul încălzit la 180 grade Celsius pentru aproximativ 50 de minute.


Să aveţi poftă bună!! 

2 comentarii:

  1. :)Merci ...speram sa ne iasa si noua:)

    RăspundețiȘtergere
  2. :)delicioasa....ne-a placiut f mult si are o aroma excelenta!!!:)

    Merci Isa!:)

    RăspundețiȘtergere