Pulpe de pui cu salată de cartofi

Azi am decis să fac nişte pulpe de pui cu o salată de cartofi cu crudităţi. S-au adunat nişte culori de le "mănânci" cu ochii.


Să vă explic mai pe îndelete. Am curăţat 2 pulpe de pui, le-am spălat şi le-am şters cu un prosop, am luat un cub mic de unt, 2 căţei de usturoi şi o crenguţă de rozmarin (opţional). Puteţi pune pătrunjel, cimbru sau orice altă verdeaţă.
Se face un buzunărel  între piele şi carne, unde se pun bucăţele de usturoi, unt şi frunze de rozmarin.
Într-un vas de yenna se aşează pulpele, se toarnă un pic de ulei de măsline peste ele, se sărează, piperează şi se mai pun bucăţele de unt şi frunze peste ele. Se acoperă cu folie de aluminiul şi se dă la cuptor. La jumătatea timpului de coacere se ia folia pentru ca pulpele să se rumenească.

 
 

Între timp am pus la fiert nişte cartofi în coajă, am spălat câteva roşii, un ardei verde, o ceapă roşie şi castravete de seră. Ceapă se taie solzişori, se sărează şi se amestecă cu un pic de ulei. Se taie cubuleţe cartofii, roşiile, ardeiul şi castravetele se feliază şi se amestecă toate cu ceapa. Se sărează şi se piperează.

 
 

O mâncare uşoară şi bună, iar salata singură o puteţi face în zilele de post.
Să aveţi poftă bună! 

Un comentariu: