Supă de pui cu găluşte

Sâmbătă fiind  weekend şi cum am avut un pic mai mult timp decât de obicei am făcut şi o supă uşoară şi hrănitoare.


De obicei când cumpăr un piept de pui tai din ambele părţi cât pot de multă carne pe care o folosesc la diverse reţete, iar osul, pe care rămâne carne destul de multă, îl folosesc la supe sau ciorbe. La fel şi în cazul de faţă, am pus osul cu carne la fiert în apă rece, iar între timp am curăţat 3 morcovi şi 2 rădăcini de pătrunjel şi am spălat o legătură de pătrunjel verde.

 

Când a fiert carnea, zeama am strecurat-o şi carnea am tăiat-o bucăţi. Zarzavatul tăiat rondele l-am călit  într-un pic de ulei (morcovul călit dă supei o culoare frumoasă) şi am turnat zeama de carne peste acesta şi le-am lăsat să fiarbă.  
Am bătut şi 2 ouă, dar nu se pune grişul în ele decât atunci când zarzavatul din supă este aproape fiert. În acest moment se toarnă grişul puţin câte puţin peste ouăle bătute până compoziţia de găluşte are consistenţa unei smântâni groase, dar care totuşi curge. Din acest moment trebuie să vă ocupaţi doar de găluşte deoarece dacă nu se pun în supă compoziţia se întăreşte şi riscaţi să obţineţi nişte găluşte tari şi nefierte.  Oala de supă se trage parţial de pe foc (rămâne doar "un colţ" :)) pe focul dat mai mic) şi cu o lingură se pune  găluşcă cu găluşcă în partea de oală fără foc.

 
 

După ce aţi terminat de pus în supă găluştele, se pune oala din nou pe focul dat mai tare. Când încep să fiarbă focul se micşorează (nu v-am ameţit cu focul ăsta?). Pentru ca acestea să devină şi mai pufoase, în momentul în care şi-au dublat volumul se toarnă un pic de apă rece peste ele şi se dă din nou focul tare :)).

 

La final se sărează şi piperează (opţional), am adăugat carnea tăiată (nouă ne place cu carnea şi zarzavaturile lăsate în supă) şi se presară pătrunjel verde.



Să aveţi poftă bună!! 

Un comentariu: