Tartă cu mere

La cererea "publicului" :)) am să postez o tartă cu mere.
Pentru blat avem nevoie de 300 g făină, 100 g zahăr pudră, 1 praf de sare, 1 ou şi 150g unt sau margarină.
Se amestecă ingredientele, se înfăşoară în folie alimentară şi se dă la frigider pentru aproximativ 60 min. 
Pentru umplutură am curăţat de coajă 4 mere mai mărişoare şi le-am tăiat cubuleţe.


Separat se amestecă "energic" 2 gălbenuşuri cu 100 g zahăr, coajă rasă de la o jumătate de lămâie, un sfert de linguriţă de scorţişoară şi una de amidon.

  

Se amestecă merele cu crema de ouă de mai sus. Se încinge cuptorul.
Se împarte aluatul în două părţi şi pe  o suprafaţă tapetată cu făină se întinde o foaie de aluat cam de 3 mm grosime, care se aşează într-o formă unsă cu margarină şi tapetată cu făină.
Se presară alune sau nuci (eu am folosit nuci) şi se toarnă compoziţia de mere. 

 


Din cealaltă foaie întinsă se taie fâşii de aluat şi se aşează peste tartă în formă de grătar. Se amestecă un gălbenuş de ou cu o lingură de lapte (eu am folosit un pic de apă rece) şi se unge tarta.

 

Se coace la foc potrivit (180°C) timp de cca 40-45 min.



 Să aveţi poftă bună!

Un comentariu: