Bavette cu dovlecei şi ciuperci

Încep prin a-mi face mea culpa. Am promis în reţeta anterioară că vă spun cum am pregătit ciorba de legume cu linte, dar pozele au ieşit atât de şterse  că m-am hotărât să o refac cu altă ocazie şi să o postez atunci (promit să am grijă la poze) :)).
Să revenim la ziua de azi. Situaţia de fapt: mâncare - nu, frigider - destul de gol, obosită după servici şi mai ales fiind început de weekend (deci chef de gătit redus), am dat o raită pe la magazin, am luat nişte dovlecei, ardei şi am făcut nişte minunate paste cu dovlecei şi ciuperci.


Ingrediente:
- un pachet de bavette
- 2 dovlecei
- 1 ardei verde
- ciuperci (congelate)
- ceapă verde (congelată)
- usturoi
- pastă de gogoşari
- un pic de bulion

 

Pentru cine nu e familiarizat cu denumirea de bavette am găsit următoarea definiţie pe net: paste lungi, asemănătoare cu spaghetti, dar late în loc de rotunde (în secțiune). Sunt mai înguste decât pastele linguine; există și versiunea mai subțire a lor numită bavettine.
Le-am făcut o poză  pentru exemplificare.


Legumele le-am tăiat felii, apoi într-un pic de ulei de măsline am călit dovleceii, am adăugat ceapa verde, ardeiul şi usturoiul,  ciupercile, pasta de gogoşari şi bulionul. Se lasă 10-15 minute să fiarbă (dacă scade prea mult sosul mai adăugaţi apă sau bulion). 

 
 

Pastele fierte şi strecurate le-am turnat peste sos, le-am amestecat şi am pus sare, piper, oregano şi busuioc. Pentru un gust mai bun am pisat un căţel de usturoi.


Sigur o să va placă! Să aveţi poftă bună!!






Un comentariu: