Ciorbă de pui cu tarhon

Ciorba aceasta este papa bun de weekend, adică îmi completează starea de bine și relaxare pe care mi-o dau zilele de sâmbătă și duminică :)).


Ingrediente:

• 2 pulpe de pui
• 3 morcovi 
• 2 bucăți de păstârnac sau pătrunjel rădăcină
• 1 ceapă
• 2 căței de usturoi
• orez
• 3 cartofi mici
• ardei 
• tarhon uscat 

Pulpele se pun la fiert în apă rece, se spumează când fierb, se adaugă usturoiul și ardeiul. Morcovii și păstârnacul se dau prin răzătoarea mare, se călesc în puțin ulei și se adaugă în supă.

 

Când legumele sunt aproape fierte se adaugă cartofii tăiați cuburi și orezul spălat și scurs. 
După ce orezul este fiert, se scoate ardeiul și usturoiul, se sărează, se piperează și se presară tarhonul. Carnea de pui se desprinde de pe oase, se taie bucățele și se pune din nou în ciorbă. Se lasă să se răcorească. 
Se amestecă un gălbenuș de ou cu smântână și cu zeamă din ciorbă și se acrește după preferință (am acrit-o cu zeamă de ardei iute murat). 



 Să aveți poftă bună!!

Un comentariu:

  1. Superba si parfumata ciorbita.azi am executat-o si eu pt ca o facea bunica mea cand eram copil si era bataie pe ea.

    RăspundețiȘtergere