Curcan cu bere la cuptor

După toate maionezele, sarmalele şi prăjiturile mâncate de sărbători, am vrut să fac ceva clasic şi un pic mai dietetic.


Deci să purcedem la treabă: am decongelat o pulpă de curcan, am curăţat 2 cepe şi câţiva căţei de usturoi. 


Am tăiat în pulpa de curcan nişte buzunăraşe în care am pus felii de usturoi şi nişte rămurele de rozmarin, iar ceapa şi restul de usturoi le-am tocat. Dacă aveţi probleme cu arsurile la stomac cauzate de usturoi trebuie să-i înlăturaţi miezul acestuia (se pare că acesta e "vinovatul").

 

Pulpa de curcan am prăjit-o în puţin ulei până se rumeneşte frumos, apoi am adăugat legumele (ceapa, usturoiul şi nişte ardei). Când ceapa devine aurie, am pus puţină boia de ardei dulce şi am stins cu aproximativ 50-100 ml de bere (dacă doriţi mai mult sos puteţi completa cu apă sau ai multă bere - aceasta frăgezeşte carnea şi îi dă un gust deosebit sosului).

 

Cratiţa se acoperă şi se dă la cuptor pentru aproximativ 1,5 - 2 ore, până carnea este fiartă. Când este aproape gata carnea, se adaugă bulion, pastă de gogoşari (opţional) şi se ia capacul pentru ca friptura să se rumenească. La final am adăugat ceapă şi pătrunjel verde (din congelator), usturoi pisat, sare şi piper după cum vă place.


Noi am servit-o cu un piure de cartofi şi cu murături. Yammy :)).


 Să aveţi poftă bună!!!

4 comentarii:

  1. :)foarte gustos... si e o cina pe cinste!Merci!:)

    RăspundețiȘtergere
  2. Am încercat-o și a ieșit superbună, cu rezerva că 50 - 100 ml de bere mi se pare o cantitate infimă pentru a stinge setea unui curcan. Eu am pus 2 doze de 0,5 l.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ai dreptate :)) Cu cat mai mult, cu atat mai bine!!! Eu am completat cu apa.

      Ștergere