Orez cu şofran


O reţetă simplă, fără brizbriz-uri, dar cu  aromă şi culoare deosebite care, binenţeles, sunt date de către şofran.  
Avem nevoie de o cană de orez, un pic de vin alb, câteva fire de şofran, supă de legume (eu am făcut-o din vegeta) şi sare. 


Orezul se spală în 7-8 ape şi se lasă la înmuiat  30 minute. Şofranul se înmoaie într-un vas cu apă fierbinte 20-30 minute.
Într-un vas rezistent la temperaturi înalte am turnat 2 linguri de ulei, orezul strecurat bine, vinul, şofranul împreună cu apa în care s-a înmuiat, supa de legume (o dată şi jumătate cantitatea de orez) şi sare (după gust). Se dă la cuptor acoperit cu folie de aluminiu pentru aproximativ o jumătate de oră. Dacă mai trebuie supă se adaugă pe parcurs sau dacă este prea multă se scurge. Spre final se înlătură folia şi se mai lasă cam 5 minute.
Când am scos vasul de la cuptor, arăta aşa:


Şi în farfurie, din nou:


Să aveţi poftă bună!!

3 comentarii:

  1. De unde ati cumparat sofranul?

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu personal l-am primit de la sora mea. Il cumparase din Turcia. Dar se gaseste in supermarket, in plic, desi e ca scump :))

    RăspundețiȘtergere
  3. Gasiti orice condiment pe site-ul

    http://www.pastaidevanilie.ro/index

    RăspundețiȘtergere