Porc cu năut şi linte

Din seria mâncăruri sănătoase după Crăciun :)) azi vreau să vă fac poftă cu o tocăniţă de porc cu năut şi linte (că şi mie mi-a făcut poftă colega mea de birou). Recunosc că nu am mai mâncat până acum năut sau linte, dar rezultatul este delicios.


Pentru început am folosit o bucată de pulpă de porc, 2 conserve de năut, una de linte (pe care am împărţit-o cu ciorba de legume şi linte despre care o să vă scriu mâine), 2 cepe, 2-3 căţei de usturoi, o conservă de roşii, un morcov ras şi în lipsă de ardei verde am folosit un ardei copt..


Carnea se căleşte în puţin ulei, se adaugă ceapa, morcovul şi usturoiul, un pic de boia, cimbru uscat, piper negru măcinat şi se toarnă conserva de roşii. Se lasă la fiert până carnea este aproape gata. Se transferă tocăniţa într-un vas ceramic sau yenna, se adaugă năutul şi lintea scurse de zeamă şi se dă la cuptor pentru încă aproximativ 15-20 minute. 

 
 

La final am adăugat pătrunjel verde, usturoi pisat, sare şi piper. Mâncarea ne-a plăcut şi m-a convins să mai încerc şi alte reţete cu năut şi linte.


Să aveţi poftă bună!! 

Un comentariu: