Pui marocan

Am primit zilele trecute de la sora mea nişte minunate CONDIMENTE!!!! M-am simţit ca Alice în Ţara Minunilor!!! Să vă spun ce minunăţii am primit: şofran, tumeric (indian saffron), curry, sumak, chimen, chili pepper şi bitter pepper (pe ultimele încă le studiez :)).
Azi m-am decis să-mi calc pe suflet şi să le probez, nu numai să le admir. Am început cu ceva simplu: pulpe de pui în stil marocan.


 Ingrediente:

• 4 pulpe de pui
• 2 cepe mijlocii tăiate 
• 3 căţei de usturoi
• 3 linguriţe de pastă de gogoşari
• şofran, tumeric, ghimbir şi chimen
• câteva bucăţele de coajă de lămâie 


 Şofranul l-am pozat de aproape că e vedeta serii :))


Într-un vas de ceramică am pus pulpele; ceapa şi usturoiul se aşează peste acestea, se sărează, se piperează şi se presară toate condimentele peste ele.


Se toarnă puţin ulei de măsline peste pulpe şi apă. Se acoperă cu un capac sau cu folie de aluminiu şi se dă la cuptor. Când pulpele sunt aproape gata, se ia capacul sau folia (ca să se rumenească frumos), se adaugă pasta de gogoşari şi coaja tăiată de lămâie.
Cina e gata!! 
Noi am servit-o cu un vin alb de Lechinţa - delicios! (ştiaţi că odinioară vinul de Lechinţa era unul din vinurile casei imperiale austriece?)




Să aveţi poftă bună!! 

Un comentariu: