Supă cremoasă cu cimbru şi nucşoară


Am găsit în revista Good Food o reţetă mai deosebită de supă şi m-a convins să o încerc. Eu am folosit carne de porc în loc de pui cum era reţeta originală. Dar indiferent ce carne folosim e deosebită la gust.

Ingrediente:
• 3 morcovi, ceva albitură (eu am pus păstârnac şi ţelină)
• 3 cartofi
• o ceapă plus ceapă verde pentru ornat
• 1 lingură de făină
• un pic de unt (cam 60g) 
• cimbru şi un sfert de linguriţă de nucşoară 



Carnea se pune la fiert în apă rece şi se spumează de câte ori este nevoie. Într-un alt vas,  într-o linguriţă de unt se căleşte ceapa albă pentru 1-2 minute, până prinde culoare. Se adaugă morcovii, albitura şi cartofii şi se mai călesc încă 3-4 minute, apoi se adaugă cimbrul. Se lasă deoparte.
Într-o tigaie non-aderentă se topeşte restul de unt, se adaugă făina şi se amestecă până devine aurie. Cu vaul pe foc mic, se adaugă supă de carne strecurată, câte un polonic, amestecând după fiecare adăugare.
După ce aţi terminat de adăugat toată supa, se strecoară peste legume (mie mi-au rămas cocoloaşe de făină şi trebuia să scap de ele :)) şi se mai lasă la foc mic până când legumele sunt gata.  
Se adaugă carnea tăiată bucăţi, ceapa verde, nucşoara, cimbru (dacă mai doriţi), sare şi piper. Se serveşte cu pâine neagră sau prăjită. Delicioasă!!!
Să aveţi poftă bună!!

 

2 comentarii:

  1. la ingrediente nu figureaza carnea.........

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc de atentionare. E drept ca am uitat sa o mentionez printre ingrediente, dar am amintit de ea in introducere.

    RăspundețiȘtergere