Tocăniță de porc cu mămăligă


Ieri am făcut o tocăniță cu mămăligă tradițională, simplă și gustoasă (yammy!!). Am folosit cotlet de porc tăiat bucăți, 2 cepe mari, niște usturoi curățat și feliat, un morcov tăiat bucăți mari, un ardei tăiat feliuțe și pătrunjel verde. Se călește carnea în puțin ulei, se scoate și se păstrează cald și în același ulei se călesc legumele. Se adaugă carnea, boia dulce, piper, pastă de ardei și apă (puteți pune bulion în loc de apă).

 
 

Se dă la cuptor pentru aproximativ 1 oră sau chiar mai mult (cât vă țin băierele de foame și poftă :)), se sărează și se adaugă pătrunjelul. Se servește cu mămăligă și gogoșari murați. Delicios!


Să aveți poftă bună!! 

3 comentarii:

  1. Foarte buna tocanita!Si lui Liviu i-a placut mult!
    O sa mai incerc si alte retete!
    Sabina

    RăspundețiȘtergere
  2. Ma bucur ca v-a placut!!

    RăspundețiȘtergere
  3. Acum voi incerca sa gatesc si eu! Reteta suna bine! Iulia

    RăspundețiȘtergere