Tocăniţă de porc cu găluşte aromate


Ştiu, e tradiţională, e cu carne de porc... dar e delicioasă şi săţioasă.
Avem nevoie de:

• pulpă de porc tăiată fâşii sau bucăţele
• vreo 6 cartofi
• o ceapă şi 3 căţei de usturoi
• boia, bulion, pastă de ardei
• cimbru şi oregano uscat
• pentru găluşte: 1 ou, făină şi oregano uscat

Călim ceapa, usturoiul şi apoi carnea, presărăm o jumătate de linguriţă de boia dulce de ardei şi puţin cimbru, adăugăm apă cât să acopere carnea şi o lăsăm la foc mic să fiarbă.
Cartofii curăţaţi de coajă îi tăiem bucăţi şi îi adăugăm în tocăniţă când carnea e aproape fiartă. 
Separat, amestecăm oul cu făina şi cu oregano, până obţinem un aluat dens. Dacă e prea tare adăugăm un pic de apă sau, dacă e prea moale, mai puneţi nişte făină.
Găluştele se pun în tocană cu ajutorul a 2 linguriţe să le putem cât de cât modela (se trec de pe o linguriţă pe alta, rotunjindu-le pe cât se poate). Să nu faceţi găluştele prea mari că oricum se umflă prin fierbere. 
La final,  se presară restul de cimbru, oregano, pasta de gogoşari,  sare şi piper. Cu salată de sfeclă roşie e de nota 10 :)).


Să aveţi poftă bună!! 



2 comentarii:

  1. e prima oara cand vad galuste din faina si nu din gris.....este groaznic de nesanatos si chiar nu pot sa imi dau seama ce gust pot avea....eu am facut reteta...intr-adevar geniala dar cu galuste cu gris.....cu mici modificari un blog foarte misto

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc pentru aprecieri! E adevarat ca nu sunt foarte sanatoase galustele de faina, dar din cand in cand ne mai facem de cap:)). Sper sa incerci si tu si sa imi spui cum ti s-au parut.

      Ștergere