Tocăniţă de pui şi ciuperci


Aseară mi s-a pus pata pe o tocăniţă de pui cu smântână, dar nu m-am răbdat şi am pus şi o mână de hribi congelaţi. Servită cu mămăligă caldă... mmm..delicioasă!!!
Deci, avem nevoie de:
• un piept de pui
• câteva ciuperci
• un morcov
• smântână
• făină
• pătrunjel verde
• 1 ceapă şi 1 căţel de usturoi 
Am călit ceapa, morcovul şi usturoiul tocate, apoi carnea de pui, am presărat puţină boia pentru culoare :), dar e opţională, am completat cu apă şi le-am lăsat să fiarbă la foc mic.
Când carnea şi ciupercile sunt gata fierte, am amestecat separat făina, smântâna şi zeama din tocăniţă (turnată puţin câte puţin să nu se facă cocolaşe) şi le-am turnat înapoi peste carne şi ciuperci. Le-am lăsat pe foc până se îngroaşă sosul. Am pus sare, piper şi pătrunjelul verde.
Să aveţi poftă bună!! 




Un comentariu: