Rasol cu legume


Dragii mei, până mai deunăzi nu-mi plăcea să gătesc carne de viţel sau mânzat, ce să mai zic de carnea de vacă! Fierbeam la ea până mă plictiseam, iar Vasi mesteca îndelung şi înghiţea cu noduri :)).
Dar am primit de la mama lui o oală sub presiune și sâmbătă am zic că o inaugurez cu o supă cu tăieței (despre care o să vă dau detalii în următoarea postare) și un rasol cu legume. Pentru asta am cumpărat o bucată de rasol de mânzat și am purces la treabă.

Avem nevoie de:
• o bucată de rasol de mânzat
• 6 morcovi
• țelină 
• o ceapă albă
• ceapă verde
• o conservă de roșii 
• pastă de gogoșari
• oregano uscat 


Am pus apa și carnea în oala minune și am lăsat-o să fiarbă. Am stat lângă ea și am urmărit-o ca pe o bombă cu ceas (trebuie citite bine instrucțiunile), dar trebuie să recunosc că e foarte utilă: după 40 minute carnea era atât de fragedă că se topea în gură!!! Am adăugat morcovii și țelina și am mai pus oala la fiert pentru încă 10 minute. Rezultatul...o minunăție!


Ceapa albă și cea verde le-am tocat și le-am călit în puțin ulei. Carnea am desprins-o de pe os și am tăiat-o în bucăți împreună cu morcovii. Le-am adăugat peste ceapa călită, apoi am turnat conserva de roșii și pasta de gogoșari și le-am lăsat să fiarbă câteva minute.
La final am sărat și piperat mâncarea și am presărat oregano uscat. Ne-am lins degețelele de bună ce e!


 Să aveți poftă bună!!

2 comentarii:

  1. Pentru mine oala minune e un mister....musai sa-mi faci instructajul, ca a mea sta cocotata pe frigider de 4 luni :)
    Fina

    RăspundețiȘtergere
  2. Andreea, nici eu nu sunt experta, mai am un pas si apoi zic eu ca o sa pot da lectii, adica sa fierb cocoshul care imi umple congelatorul :))).

    RăspundețiȘtergere