Piersici la grătar cu înghețată de vanilie și sirop de caramel cu nuci


Dați-mi voie să vă prezint o delicatesă de zile mari, după părerea mea și a celor ce au savurat-o ieri :))! Ne-am lins pe botic de bună ce e!!!
Ca să nu vă mai țin în suspans, să vă descriu cât de simplu se face.

Avem nevoie de:
• 5-6 piersici mai tari
• o mână de miez de nucă tăiată grosier
• 2 linguri de zahăr
• 1 lingură de miere
• înghețată de vanilie
  


Piersicile le-am tăiat în sferturi, le-am pus în tigaia-grătar încinsă..


... și le-am întors pe toate părțile până s-au pătruns și au devenit destul de moi (eu le-am încercat cu o scobitoare: dacă intră ușor prin bucata de piersică sunt gata).


Le-am scos pe o farfurie și le-am acoperit cu folie de aluminiu (procesul de coacere continuă și după ce le-am luat de pe foc și se pătrund mai bine).


Pentru siropul de caramel, am topit zahărul într-o crăticioară până s-a caramelizat, am adăugat miezul de nucă, mierea, un pic de apă și le-am lăsat să fiarbă câteva secunde. L-am tras deoparte să se răcorescă.
În boluri am pus câte 2 bucăți de piersici și înghețată de vanilie, iar peste acestea am turnat siropul călduț de caramel cu nuci. 
Un desert delicios și perfect pentru o seară de vară!
Să aveți poftă bună!! 

2 comentarii:

  1. Foarte faina reteta asta !
    Pun pariu ca a fost delicioasa :* !

    RăspundețiȘtergere
  2. Ai dreptate Mimi. Pe cat de simplu se face pe atat de spectaculaosa e combinatia de arome! Merita incercata!

    RăspundețiȘtergere