Ciuperci umplute cu brânză și cartofi la cuptor



Foarte simple și foarte gustoase sunt ciupercile umplute! La cuptor sau la grătar pot acompania o friptură sau un simplu pahar de vin alb (sec, dacă se poate) sau, după cum vă propun eu,  pot constitui chiar ele elementul principal al mesei alături de niște cartofi aurii cu verdețuri la cuptor.

Pentru două porții avem nevoie de:
• 4 ciuperci de cultură cu pălărie mare
• 6 cartofi tăiați felii groase
• caș sau brânză burduf 
• 2 cepe roșii potrivite
• ulei de măsline
• pătrunjel și rozmarin verde
• sare, piper 



Am început să pregătesc cartofii deoarece au nevoie de mai mult timp pentru coacere. Cepele roșii le-am tăiat feliuțe și le-am pus alături de cartofi. În mojar am amestecat verdețurile tocate cu 2-3 linguri de ulei de măsline și le-am turnat peste feliile de cartofi și ceapă. Am omogenizat bine amestecul astfel încât feliile de cartofi și ceapă să fie bine unse cu uleiul cu verdețuri.


Am pus sare și piper, am acoperit vasul cu folie de aluminiu și l-am dat la cuptor pentru mai mult de o oră. Spre sfârșitul coacerii am luat folia să se rumenească cartofii și ceapa.
În timp ce se coceau cartofii la cuptor am pregătit ciupercile. Le-am frecat bine cu un prosop de bucătărie și le-am tăiat codițele. Am pregătim un vas  mic de ceramică în care am pus ciupercile,  le-am stopit cu un pic de ulei de măsline și le-am asezonat cu sare și piper. Vasul l-am băgat la cuptor pentru aproximativ 10-12 minute.


Cu cașul  mărunțit și amestecat cu pătrunjel tocat am umplut pălăriile ciupercilor pe jumătate făcute ....


 ... și le-am dat din nou la cuptor până se topește brânza.
Sunt delicioase alături de cartofii rumeniți și ceapa dulce, binențeles cu o salată de roșii și castraveți!
Să aveți poftă bună!! 

2 comentarii:

  1. DE CATEVA ZILE VORBESC DE CIUPERCUTE MAINE AM SA FAC SI EU RETETA ASTA ARATA DELICIOS SI USOR DE DIGERAT:)

    RăspundețiȘtergere
  2. Ma bucur ca iti place!!

    RăspundețiȘtergere