Pui cu rozmarin și măsline



Rețeta aceasta de inspirație italiană este foarte simplă și rapid de făcut, fiind ideală pentru o cină ușoară și delicioasă. Merită încercată! Cu mâncărica aceasta mă găsiți prezentă și pe gustos.ro la secțiunea Viva Italia! :)).

Ingrediente:
• pulpe de pui (eu am folosit 2 pulpe și un piept de pui înjumătățit)
• 2 cepe mici
• un ardei roșu și unul verde
• 2 căței de usturoi
• 3 roșii coapte
• 50 ml vin roșu
• 2 ramuri de rozmarin
• o mână de măsline negre fără sâmburi
• o cană de bulion
• ulei de măsline, sare, piper


Pulpele și pieptul de pui le-am spălat și le-am șters cu un prosop curat, le-am piperat, apoi am presărat puțină făină peste ele.
Uleiul de măsline se încălzește într-o tigaie antiaderentă, în care se călesc bucățile de pui până se rumenesc. Am presărat câteva frunze de rozmarin, apoi le-am scos pe o farfurie și se păstrază la cald.



În același ulei am călit cepele, usturoiul și ardeii tăiați mărunt până se înmoaie, apoi  am adăugat vinul, roșiile tocat, bulionul și le-am lăsat să fiarbă câteva minute.



Între timp bucățile de pui le-am așezat într-un vas ceramic, peste care am turnat sosul de legume și l-am dat la cuptor pentru aproximativ o oră, până carnea de pui devine fragedă.



La final am adăugat măslinele și restul de rozmarin. Cred că nu mai este nevoie să vă descriu ce mâncare delicioasă a ieșit, numai bună pentru o cină alături de un pahar de vin.
Să aveți poftă bună!!

6 comentarii:

  1. Pui, vin, rozmarin....hmmmm, delicios :)
    Te pup, o zi frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  2. Stiu italienii ce stiu cand gatesc astfel, nu-i asa? O zi frumoasa si tie!

    RăspundețiȘtergere
  3. Arata tare bine si tare buna.O zi minunata sa ai.

    RăspundețiȘtergere
  4. Multumesc! Tare bine arata prunele caramelizate din reteta ta!!

    RăspundețiȘtergere
  5. Delicioasa mancarica si super prezentare!

    RăspundețiȘtergere
  6. Multumesc Cristina pentru aprecieri!

    RăspundețiȘtergere