Croque madame cu salată verde și castraveți murați



Toată lumea știe că micul dejun este un bun prilej de a începe ziua cu zâmbetul pe buze, alături de cei dragi și pentru a căpăta energia necesară unei zile pline la servici sau, de ce nu, pentru weekend.
Rețeta am preluat-o din revista Good Food și am adaptat-o la ce aveam prin frigider.


Ingrediente:
• 2 pâinici sau 2 felii de pâine pufoasă
• pastă de gogoșari
• 4 felii de șuncă
• cașcaval, brânză cheddar sau telemea de oaie (se topește ușor, rasă)
• ulei de măsline
• zeamă de lămâie sau oțet de vin
• frunze de salată verde
• 2 ouă
• castraveți murați




Pâinicile le-am înjumătățit și am prăjit bucățile mai groase pe ambele părți în cuptorul încins, apoi am întins pe câte o parte pastă de gogoșari. Am pus 2 felii de șuncă pe fiecare pâinică, am ras brânză și le-am dat la cuptorul cu microunde pentru câteva secunde, cât să se topescă brânza.


Într-o tigaie nonaderentă se toarnă puțin ulei de măsline și se prăjesc ouăle, atât cât vă place. Când sunt gata se așează peste pâinici și se servesc cu salată verde stropită cu o vinegretă făcută din zeamă de lămâie și ulei de măsline și castraveți murați.
Să aveți poftă bună!!

2 comentarii:

  1. Un mic dejun apetisant!
    Si ptr ca sunt prima, luam micul dejun impreuna? :P
    Pup, weekend placut!

    RăspundețiȘtergere
  2. Normal ca da!!!:))) Weekend placut si tie!

    RăspundețiȘtergere