Salam de biscuiți cu nucă



Printre cele mai simple și gustoase deserturi de post este salamul de biscuiți. Mie îmi aduce aminte de copilărie și savurez de fiecare dată cu mare plăcere feliile cu biscuiți, cacao și rom.



Ingrediente:
• 500 g cei mai simplii biscuiți
• nucă
• 200 g margarină
• 4 linguri zahăr
• 250 ml apă
• 2 linguri cacao
• 1 sticluță esență de rom
• nucă de cocos (opțională)

Biscuiții se rup bucăți mici, dar se păstrează câțiva care, cu ajutorul unui sucitor, se transformă în pesmet. Nuca se taie bucăți potrivite...



... iar apa cu zahărul se pun la fiert și se lasă câteva minute până se topește zahărul și se leagă siropul. 
Se adaugă margarina și cacaua. Fierbeți până se topește margarina, apoi se pune nuca și se mai lasă aproximativ 5 minute la foc potrivit (să se înmoaie puțin nuca). Se ia de pe foc, se adaugă esența de rom și se toarnă peste bucățile de biscuiți amestecate cu pesmetul. Se amestecă cu grijă să nu se înmoaie prea tare biscuții, dar să fie acoperiți în întregime de sirop.
Pe o folie alimentară se pune din compoziția de biscuiți și se rulează strâns cu ajutorul acesteia până formăm un rulou compact. Mie mi-au ieșit 2 bucăți de salam de biscuiți. Se dau la frigider pentru câteva ore până se întăresc.



Pentru servire am dat fiecare bucată prin nucă de cocos și le-am feliat.



Să aveți poftă bună!!



5 comentarii:

  1. excelent! una dintre prajiturile copilariei mele ♥
    seara frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc! Imi place cand incercam sa redevenim copii macar pentru o felie de prajitura!!!

    RăspundețiȘtergere
  3. astazi il fac si eu pentru prima data, sper sa-mi iasa pentru a unele colege de-ale mele au spus ca nu au o repeta buna pentru salam de biscuiti (se desfac)

    RăspundețiȘtergere
  4. Iti tin pumnii sa-ti reuseasca reteta! Sa-mi spui cum ti-a iesit! Spor si Sarbatori Fericite!

    RăspundețiȘtergere