Acum mulți ani am mâncat un chec cu fructe uscate, fenomenal, pufos și gustos....ce mai tura vura ...o delicatesă și binențeles că am cerut rețeta. Mi-am notat-o în caietul de rețete și de atunci a devenit prăjitura preferată a noastră.
Se poate face un chec simplu, cu cacao, cu fructe uscate sau cu mere, după cum l-am făcut eu de data aceasta. Oricum l-ați face, merită încercat!!
Ingrediente pentru 2 tăvi de cozonac:
• 4 ouă
• 300 g făină
• 300 g zahăr
• 100 ml ulei
• 100 ml apă rece
• 1 praf de copt
• un praf de sare
• 4 mere
• coajă de lămâie rasă, zahăr vanilat
Checul se face foarte simplu. Se separă ouăle, gălbenușurile se freacă cu 150 g de zahăr până se deschid la culoare și își dublează volumul, după care se adaugă treptat 50 ml ulei (ca și cum ați face maioneză), apoi 50 ml de apă rece și praful de sare. Albușurile se bat bine cu restul de 150 g de zahăr, peste care se toarnă restul de ulei și apă rece.
Se amestecă compozițiile, în care se cerne făina și praful de copt. Cu o lingură de lemn sau o spatulă amestecați încet, prin răsturnare (ca să înglobeze cât mai mult aer), până când făina se încorporează complet în ingredientele lichide.
Merele se curăță de coajă, se stopesc cu zeamă de lămâie ca să nu se oxideze și o parte se taie bucățele mici, iar restul se feliază. Bucățile de mere se amestecă împreună cu coaja de lămâie și zahărul vanilat în compoziția de chec.
Acesta se toarnă până la jumătatea a 2 tăvi de cozonac, unse și tapetate cu făină. Pe deasupra se așează feliile de mere și se coc checurile la cuptor aproximativ 40 minute (se încearcă cu scobitoarea).
Se servesc pudrate cu zahar alături de o ceașcă de ceai sau cafea.
Să aveți poftă bună!!
arata superb, pufos, aromat si delicat asa cum ii sade bine unui chec! O zi minunata :*
RăspundețiȘtergereAi dreptate. E delicios!
ȘtergereCe frumos ti-a iesit checul si sunt sigura ca este f aromat!
RăspundețiȘtergereDuminica placuta, te pup!
Isabela, felicitari pentru retetele frumoase pe care ni le-ai prezentat. Ai un blog foarte frumos iar checul asta cu mere sunt sigura ca este un deliciu.
RăspundețiȘtergereMultumesc, esti tare draguta! Oricum mi-ai inseninat ziua cu culorile si minunatiile de pe blogul tau!!!
RăspundețiȘtergereCe pufosenie de zile mari, ador deserturile cu mere!
RăspundețiȘtergeretotul arata apetisant :)) cu siguranta un mare interes starnit!
RăspundețiȘtergereDeliciu!
RăspundețiȘtergereBuna, am o propunere de colaborare. Adresa mea de e-mail este blogatu@gmail.com!
RăspundețiȘtergereAbea astept sa fac si eu
RăspundețiȘtergereAbea astept sa fac si eu
RăspundețiȘtergereAbea astept sa fac si eu
RăspundețiȘtergereAbea astept sa fac si eu
RăspundețiȘtergereEveryone loves what you guys tend to be up too. This type of clever
RăspundețiȘtergerework and reporting! Keep up the great works guys I've you guys to blogroll.
Look into my website: fitness
Buna ziua , am o propunere de colaborare. Adresa mea de e-mail este deluxx76@yahoo.com
RăspundețiȘtergere`buna. am facut si eu checul. a iesit ffff bun. nota 10.
RăspundețiȘtergeresi eu l-am facut azi. a iesit peste asteptarile mele. foarte bune!
ȘtergereBuna,
RăspundețiȘtergereImi poti lasa un numar de telefon pe adresa de e-mail bogdan.milici@gmail.com pentru o colaborare? Multumesc..
la ce temperature se tine checul?
RăspundețiȘtergereEste a 2 oara cand il fac!!! Delicios si pufos!!! Temperatura este la inceput 180 grade dupa 15minute la 200 grade cam 50-55 minute!!!������⭐️⭐️
RăspundețiȘtergereFt ft bun ! L-am facut de 2 ori intr-o saptamana ! Recomand :)
RăspundețiȘtergereMulțumesc :)
RăspundețiȘtergereSuperba prezentarea,imi place! :)
RăspundețiȘtergere